Kuřecí paličky v rajčatovo-smetanové omáčce

Miluju jídla z jednoho hrnce, v tomto případě jednoho pekáčku. Minimum zašpiněného nádobí, nemusím stát u plotny celou věčnost, (i když to mám dost často ráda taky) a přesto pak z trouby vyndám dokonalý pokrm. Taky bylo potřeba udělat zase nějakou tu luštěninu. Hrách už jsem nedělala poměrně dlouho, tak jsem rovnou udělala přílohu ke kuřecím paličkám, ale taky polévku.

 

Ingredience:

  • 8 ks kuřecích paliček
  • sůl, pepř
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 3 lžičky rajčatového protlaku
  • 150 ml smetany
  • 3 cibule nakrájené na klínky

 

Postup:

Troubu rozehřejte na 180°C.
Kuřecí paličky omyjte osušte, dobře osolte, opepřete a dejte do pekáčku, ve kterém se bude zapékat- já pekla v tomto KLIK.
V zeleninovém vývaru rozmíchejte rajčatový protlak a přilijte i smetanu a vše nalijte na připravené paličky.
Mezi maso umístěte klínky cibule, pekáček zakryjte alobalem a vložte do rozlálene trouby. Pečte cca 1 hodinu, pak další 1/2 odkryté.

 

IMG_20170106_120650-1

 

 

K masu se výborně hodí třeba bramborovo- hrachová kaše a osmažená červená cibulka

 

ingredience:

  •  cca 400 g hrachu
  • mléko ( dle vašich zvyklostí na hustotu kaše)
  • 1 stroužek utřeného česneku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř
  • 3 lžíce bramborové kaše

 

postup:

Hrách přes noc namočte do vody, dejte jí dostatečně hodně, protože hrách nabude, tak aby byl stále ponořený.
Druhý den vodu slijte, dejte novou a vařte do změknutí cca 1h. Solte až na konci vaření.
Na kaši použijte cca polovinu a ze druhé můžete udělat skvělou hrachovou polévku s bulgurem.
Hrách rozmixujte s ohřátým mlékem, opepřete, dle potřeby osolte, přidejte majoránku, česnek a bramborovou kaši. Díky bramborové kaši bude celkově kaše jemnější.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.