Hrachová polévka s bulgurem

Vařila jsem hrách, na hrachovou kaši, takže jsem ho rovnou dala více a z části uvařila také polévku. Neměla jsem ji léta. Vždycky sáhnu po jiné luštěnině, ale měla jsem na tu hrachovku vyloženě chuť. Zbylo mi taky trochu bulguru, tak jsem ho do polévky přidala a byla to dobrota veliká.

 

Ingredience:

  • cca 200 g hrachu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • hrst vařeného bulguru

 

Postup:

Přes noc předem namočený hrách uvařte v nové vodě do měkka. Osolte až na konci vaření.
Vodu slijte a přidejte horký zeleninový vývar, přidejte česnek, majoránku a společně vše rozmixujte do hladkého krému. Nakonec přidejte uvařený bulgur.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.