Bezlepkové čokoládové kostky s arašídovým máslem

Když si přivoníte k čerstvě upečenému koláči, ucítíte vůni studentské pečetě. Arašídové máslo koláč krásně ovoní, když se zakousnete objevíte lískové ořechy, sušené třešně a čokoládu. Díky tomu, že je koláč bezlepkový, je navíc úžasně křehounký. No, je to zkrátka další čokozávislost.

 

Ingredience:

  • 3/4 hrnku bezlepkové mouky ( M&S, Doves Farm, Nominal)
  • 1/2 hrnku kokosové mouky
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátu a bez lepku
  • větší špetka soli
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • malá sklenička arašídového másla ( cca 1/4 hrnku)
  • 2 vejce
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku pražených lískových oříšků zbavených slupek
  • velká hrst sušených třešní
  • hrst nasekaných čokoládových pecek

 

Postup:

Smíchejte suché suroviny, tedy obě mouky, kakao, jedlou sodu, kypřík a sůl.
V jiné míse utřete vejce s cukrem, přidejte olej a zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Postupně pak moučnou směs vmíchejte do vaječné. Nakonec přidejte nasekané ořechy, třešně a čokoládu.
Těsto nalijte do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku ( spíš menšího), uhlaďte a pečte na 175°C cca 30 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu koláče zůstane suchá.
Nechte vychladnout a nakrájejte na stejně velké kostky.

 

Bezlepkové čokoládové kostky s arašídovým máslem-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.