Černá čočka s kadeřávkem

Luštěniny a kapusta. Já bych mohla jíst čočku skoro pořád a kadeřávek miluju.
S holkama je to trochu těžší. Ač luštěniny taky mají rády, nemusí je jíst tak často jako já.
Takže černá čočka s kadeřávkem, je přesně to jídlo, který si uvařím jen sama pro sebe. Když jsem doma sama, sáhnu prostě automaticky po luštěnině. Nemusím poslouchat poznámky typu : zase čočka…. Prostě si to užiju.
Recept je jednoduchý, rychlý a fantasticky chutná.

 

Ingredience:

  • 1/2 hrnku černé čočky
  • 4 listy kadeřávku
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 60 g slaniny
  • sůl, pepř, bylinky
  • olivový olej

 

Postup:

Čočku uvařte dle návodu.
Listy kadeřávku umyjte, osušte, zbavte středového stvolu, nakrájejte na menší kousky a povařte v mírně osolené vodě cca 4 minuty. Pak sceďte
Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninku nebo jiný oblíbený špek. Přihoďte cibulku a na jemno nakrájený česnek. Přidejte kadeřávek a uvařenou čočku, dochuťte solí, pepřem, bylinkami, chvíli společně prohřejte a můžete podávat.

 

Černá čočka s kadeřávkem-1

 

Černá čočka s kadeřávkem-2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.