Luštěniny a kapusta. Já bych mohla jíst čočku skoro pořád a kadeřávek miluju.
S holkama je to trochu těžší. Ač luštěniny taky mají rády, nemusí je jíst tak často jako já.
Takže černá čočka s kadeřávkem, je přesně to jídlo, který si uvařím jen sama pro sebe. Když jsem doma sama, sáhnu prostě automaticky po luštěnině. Nemusím poslouchat poznámky typu : zase čočka…. Prostě si to užiju.
Recept je jednoduchý, rychlý a fantasticky chutná.
Ingredience:
- 1/2 hrnku černé čočky
- 4 listy kadeřávku
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 60 g slaniny
- sůl, pepř, bylinky
- olivový olej
Postup:
Čočku uvařte dle návodu.
Listy kadeřávku umyjte, osušte, zbavte středového stvolu, nakrájejte na menší kousky a povařte v mírně osolené vodě cca 4 minuty. Pak sceďte
Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou slaninku nebo jiný oblíbený špek. Přihoďte cibulku a na jemno nakrájený česnek. Přidejte kadeřávek a uvařenou čočku, dochuťte solí, pepřem, bylinkami, chvíli společně prohřejte a můžete podávat.