Čokoládový cheesecake

Cheesecake je u nás doma velmi oblíbený. A když je navíc čokoládový, tak se po něj zapráší během chvilky.
Když jsem si ho šla vyfotit, Amálka se ihned s vyděšeným výrazem ptala, kam ho nesu, kde je ten dort!
A pak přišla návštěva…no ještěže jsem ještě upekla sušenky 😉

 

Ingredience:

  • 210 g ovesných sušenek ( skvělé jsou Zuzanky, prodává Lidl)
  • 90 g rozpuštěného másla
  • 200 g kvalitní čokolády
  • 2 ricotty
  • 3 celá vejce
  • 1 bílek
  • 100 g cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička mletého kardamomu

 

Postup:

Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Sušenky si dejte do pevného sáčku a rozdrťte je válečkem na těsto nebo můžete použít robot ( nemusíte úplně na jemno), pak přidejte rozpuštěné máslo, promíchejte a  napěchujte na dno připravené dortové formy, povrch uhlaďte třeba lžící. V troubě sušenkový korpus předpečte 10 minut a nechte zchladnout.
Mezitím si připravte náplň.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, případně v mikrovlnce.
V míse rozmíchejte ricottu s cukrem, přidejte 2 celá vejce a 1 žloutek, dobře prošlehejte metličkou, přidejte rozpuštěnou čokoládu, vanilkový extrakt a kardamom. Ze zbylých bílků vyšlehejte tuhý sníh a stěrkou zatřete do sýrové náplně.
Teplotu snižte na 160°C. Náplň rozetřete na zchladlý korpus a pečte cca 45 minut.

Obvykle dávám do trouby navíc pekáček s vodou, aby byl cheesecake pěkně vláčný, ale v tomto případě ho můžete klidně vynechat, vláčný je i tak.
P1550486-1

 

P1550490-1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.