Dip z pečených paprik s bazalkou a mátou

Sezona grilování je definitivně u konce, ale recept na dip z paprik se hodí po celý rok, nejen ke grilovanému masu.
Skvěle se bude totiž hodit třeba jako doplněk na jakoukoliv party nebo oslavu.
Já to mám ráda, namáčet si kousky masa, zeleninku nebo jen bagetku v nějaké dobré omáčce, dipíku.
Někdo může mít z přípravy paprik obavu, měly by být totiž bez slupky, ale jejich příprava je opravdu velmi jednoduchá. Pokud máte plynový sporák, ogrilujte papriky ze všech stran až do černa. Pokud ho nemáte, nezoufejte, jde to i v troubě. Když zrovna něco pečete ( na vyšší stupně), je to ideální doba přihodit i pár paprik. Nevadí, když nebudou úplně až do černa, půjdou sloupnout i tak. Po vyjmutí z trouby je přendejte do igelitového sáčku a nechte je cca 5 minut zapařit. Postupně je vyndejte, přidržte stopku a pomocí nože stáhněte slupku, seškrabujte ji. Pak papriku rozřízněte a vydlabejte i zrníčka. Zdá se to složité, ale jde to snadno. A takto jednoduše máte připravené papriky na finální použití.
Rychlá, jednoduchá a oku lahodící omáčka.

 

Ingredience:

  • 3 červené papriky kapie
  • 5 stroužků česneku ( nebo dle chuti)
  • 200 g krémového sýra
  • bazalka
  • máta
  • sůl, pepř

 

Postup:

Papriky zbavte slupky, dle postupu nahoře. Papriky pustí šťávu, ale to vůbec nevadí, je to dip, takže klidně může být řidší, takže ji určitě nevylívejte.
Papriky nakrájejte na menší kousky a společně s krémovým sýrem a česnekem rozmixujte. Přidejte na jemno nakrájenou bazalku a mátu, osolte a opepřete a uložte do lednice.
Podávejte v servírovací misce zakápnuté olivovým olejem a „zaprášené“ čerstvě mletým pepřem.

 

P_20170803_182231-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.