Dýňové brownies s karamelovou polevou a ořechy, je další do série dýňových receptů. A je tááák dobré. Udělala jsem ho velmi tenké, což samozřejmě není podmínkou, pokud zvolíte menší pekáček ( pečte pak o něco déle), ale nám takhle chutná. A vláčný je i tak. Jsou to takové velmi jedlé jednohubky.
Ingredience:
Na brownies:
- 3 velká vejce
- ½ hrnku javorového sirupu nebo medu ( já dala půl na půl)
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ hrnku polohrubé mouky
- ½ hrnku kakaa
- ¼ hrnku třtinového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ hrnku tmavých čokoládových čoček nebo nasekané čokolády
Na polevu:
- 125 ml smetany ke šlehání
- 65 g třtinového cukru
- 1 lžíce másla
- vlašské ořechy na posypání
Postup:
Předehřejte troubu na 175°C a pekáč vyložte pečícím papírem.
Ve velké míse smíchejte vejce, cukr, javorový sirup, dýňové pyré a vanilkový extrakt. V jiné míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Suchou směs pak vmíchejte do dýňové a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Nakonec přidejte čokoládové čočky.
Těsto nalijte do pekáče a rovnoměrně rozetřete.
Pečte ve vyhřáté troubě cca 20 minut.
Na polevu smíchejte smetanu s cukrem a přiveďte k varu, nechte bublat několik minut až vám vznikne karamel, přidejte máslo. Nalijte na částečně zchladlé brownies, rozetřete a posypte nasekanými ořechy.