Dýňové brownies s karamelovou polevou a vlašskými ořechy

Dýňové brownies s karamelovou polevou a ořechy, je další do série dýňových receptů. A je tááák dobré. Udělala jsem ho velmi tenké, což samozřejmě není podmínkou, pokud zvolíte menší pekáček ( pečte pak o něco déle), ale nám takhle chutná. A vláčný je i tak. Jsou to takové velmi jedlé jednohubky.

 

Ingredience:

Na brownies:

  • 3 velká vejce
  • ½ hrnku javorového sirupu nebo medu ( já dala půl na půl)
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ hrnku polohrubé mouky
  • ½ hrnku kakaa
  • ¼ hrnku třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ hrnku tmavých čokoládových čoček nebo nasekané čokolády

Na polevu:

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 65 g třtinového cukru
  • 1 lžíce másla
  • vlašské ořechy na posypání

 

Postup:
Předehřejte troubu na 175°C a pekáč vyložte pečícím papírem.
Ve velké míse smíchejte vejce, cukr, javorový sirup, dýňové pyré a vanilkový extrakt. V jiné míse smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Suchou směs pak vmíchejte do dýňové a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Nakonec přidejte čokoládové čočky.
Těsto nalijte do pekáče a rovnoměrně rozetřete.
Pečte ve vyhřáté troubě cca 20 minut.
Na polevu smíchejte smetanu s cukrem a přiveďte k varu, nechte bublat několik minut až vám vznikne karamel, přidejte máslo. Nalijte na částečně zchladlé brownies, rozetřete a posypte nasekanými ořechy.

 

IMG_20161008_154334-1

 

IMG_20161008_153644-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.