Dýňový krém se skořicí a červenou čočkou

Stále oblíbenější polévka pro podzimní měsíce, to je prostě dýňovka. Nás ještě neomrzela, je tolik způsobů jak ji uvařit a chutnat tak může pokaždé jinak. Takže dnešní recept je se skořicí a červenou čočkou.
A teď už jen zbývá zatopit v kamnech a zalézt si s miskou horké polévky do křesla…no nezní to pohodově?

 

Ingredience:

  • 1/4 dýně hokaido
  • 1 červená cibule
  • 2 mrkve
  • 1 brambora
  • 1 lžička koření Mahá
  • 1 svitek skořice
  • 1 bobkový list
  • 80 g červené čočky ( uvařené zvlášť)
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • smetana dle chuti

 

Postup:

Červenu čočku uvařte zvlášť dle návodu.
Na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibulku, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, na kostky nakrájenou dýni a nakonec i bramboru. Přihoďte koření, skořici a bobkový list. Zalijte vodou tak 1 cm nad zeleninu a vařte do jejího změknutí. Poté vyndejte skořici a bobkový list, přidejte větší část čočky a rozmixujte na hladký krém. Pakliže nejste vegani můžete ho zjemnit trochou smetany. Na talíři krém ozdobte zbylou čočkou.

 

 

IMG_20161010_131308-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.