Glazovaný ovocný chlebíček

 Když se řekne sladký chlebíček, vybaví se mi okamžitě biskupský chlebíček, a to jak mi každé sousto uvízlo v krku jak byl suchý. Nepatří k mým oblíbencům. Zato tenhle rychlý, jemný, s glazurou dokonale vyladěný ovocný chlebíček, to je tedy jiná kategorie. Je vláčný, sice trochu sladší, ale to vyrovná kyselejší ovoce, no prostě je to takové sladké pohlazení. Mňam !

 

Ingredience:

Na chlebíček:

  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 a 1/2 lžičky kypříku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 hrnku ovoce ( borůvky, maliny, ostružiny)

Na vanilkovou glazuru:

  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1/4 hrnku másla, na kostičky
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

 

Postup:

Ve velké míse smíchejte vejce, mléko a olej. V jiné míse smíchejte mouku, cukr, kypřík a sůl a postupně směs vmíchejte do vaječné směsi. Přidejte ovoce, promíchejte a vlijte do připravené máslem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy. Pečte cca 50 min na 175°C.
Na glazuru si v rendlíku smíchejte cukr se škrobem, přilijte smetanu a vymíchejte dohladka. Přidejte máslo, přiveďte k varu a míchejte 2 minuty nebo až omáčka zhoustne. Nakonec kápněte vanilku.
Nechte trochu zchladnout a přelijte ještě teplý chlebíček.

 

P1570118-1 P1570124-1 P1570130-1 P1570139-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.