Houbové karbanátky s pohankou

Houbařská sezóna vrcholí. Někdo už nemůže houby ani vidět, jiný stále sbírá ve velkém.
Nasušit, zavařit, zamrazit, houbovka, bramboračka, guláš, to jsou ty nejklasičtější úpravy hub. A co třeba houbové karbanátky s pohankou? Zdravá a bezmasá varianta karbanátků.

 

Ingredience:

  • 1 hrnek pohanky ( cca 200 g)
  • 250 g hub
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce chia semínek
  • 2 vejce
  • čerstvá majoránka
  • kukuřičná mouka dle potřeby
  • olej na potření

 

Postup:

Nejprve si dejte vařit pohanku. No vařit, já to dělám tak, že pohanku zaliju vroucí vodou, propláchnu, scedím, zaliju znovu vroucí vodou, přiklopím poklicí a šup s ní do peřin tak na 20-30 minut, záleží na značce. Tímto nepřijdete o tak cenné vitamíny, které pohanka obsahuje.
Mezitím si houby nakrájejte na kousky a orestujte společně s cibulí a česnekem do měkka.
Vařenou pohanku smíchejte se žampiónovou směsí, přidejte chia semínka, vejce, majoránku a dle potřeby kukuřičnou mouku.
Vytvarujte placičky a naskládejte je na připravený plech s pečícím papírem, který ještě lehce potřete olejem ( nejlépe štětečkem). Potřete také znovu každý karbanátek a dejte do trouby na 180°C. Pečte cca 40 minut, v polovině karbanátky otočte.

 

P1550350-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.