Kedlubnová polévka

S dětmi to není někdy vůbec jednoduché a co se jídla týká…no ani nemluvím. A stále vymýšlet čím je zaujmout a obměnit a zpestřit jídelníček. Amálka polévky milovala. Poslední dobou jí moc nejedou a zabírají vždycky jen křupinky, které si do talíře přihazuje, to je totiž děsná zábava. Zabraly i tentokrát, protože na první lžíci se tedy moc netvářila a prohlásila, že si dá raději med. No ale nakonec snědla celý talíř 🙂

 

Ingredience:

  • 1/2 kedlubny
  • 1 velká brambora
  • 1 jarní cibulka
  • 1 vrchovatá lžíce pohanky lámanky
  • 1 vrchovatá lžíce jemných ovesných vloček
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • 4 kuličky černého pepře
  • olivový olej
  • sůl
  • kopr

 

Postup:

Na troše olivového oleje nejprve orestujte na drobno pokrájenou cibulku. Přidejte na kostičky na krájenou kedlubnu a chvíli společně restujte. Přihoďte brambory také nakrájené na kostičky a zalijte cca 1 l vody ( nebo zeleninového vývaru). Nejlépe do čajového sítka ( jedno takové už mám jen pro tyto účely) dejte bobkový list, kuličky nového koření a pepře, vyhnete se tak tomu, že do některé z nich nevědomky kousnete a nemusíte je pracně lovit v polévce. Propláchněte pohanku a vločky a přihoďte do polévky. Vařte do změknutí kedlubny. Pak několika impulsy projeďte polévku mixérem, ale ne do krémové konzistence. Na talíři ozdobte koprem.

 

P1560334-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.