Kořeněné dýňové hranolky

 Na tenhle recept jsem měla zálusk už nějakou dobu a teď , kdy máme doma nemalou zásobu dýní na něj konečně přišla řada. Chce to k sobě ještě jedny ruce, protože práce u sporáku je velmi rychlá. Hranolky jsou hotové během chvilky, pak osušit a rychle pocukrovat, no je to hoňka. Ale ten výsledek? Jedním slovem jsou boží! I zapřisáhlé odpůrce dýně tahle dobrota doslova omámí, a to mám vyzkoušené. Proběhlo velké přemlouvání mé neteře, ať alespoň kousíček ochutná…a snědla by pak málem všechno.
Tenhle recept řadím mezi top!

 

Ingredience:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 hrnku dýňového pyré
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 vejce
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • kokosový olej na smažení
  • moučkový cukr na posypání

 

Postup:

Do mísy nasypte suché přísady: mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici, hřebíček a muškátový oříšek.
V jiné míse smíchejte vejce, cukr, dýňové pyré a mléko. Poté pomalu přidávejte suchou směs k dýňové a stále míchejte dokud nevznikne hladké těsto.
V pánvi zahřejte olej. Dýňové těsto přendejte do zdobícího sáčku a do horkého oleje stříkejte cca 10 cm dlouhé „hranolky“.
Z každé strany je opečte asi 20 až 30 sekund. Hranolky přeneste na savý papír a následně posypte moučkovým cukrem. Podávejte je teplé! ( vychladnout vám stejně nevydrží 😉 )

 

IMG_20161008_171607-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.