Křehký štrůdl s tvarohem a čokoládou

Křehký a jemný takový je štrůdl s tvarohem a čokoládou. Je velmi snadný a mimořádně dobrý. A jako dezert na víkend úplně ideální. Jen to čekání než vychladne, to jsou doslova muka.

 

Ingredience:

Na těsto:

  • 250 g hladké mouky 
  • 120 g másla při pokojové teplotě
  • 120 g cukru
  • 1 vajíčko+ 1 žloutek ( dle potřeby)
  • 1 lžička kypříku 
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň: 

  • 250 g tučného tvarohu 
  • 2 vanilkové cukry 
  • 100 g čokolády

 

Postup:

V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, změklé máslo, cukr a vanilkový extrakt dokud vám nevznikne drobenka.
Přidejte postupně vejce a zapracujte je až se vytvoří hladké těsto. To zabalte do fólie a nechte v lednici odpočinout cca 15-20 minut.
Na náplň smíchejte tvaroh a cukr. Nasekejte čokoládu.
Odpočaté těsto rozválejte, nemělo by být příliš tenké. Náplň rozetřete po celém povrchu, posypejte čokoládou a opatrně zabalte.
Přesuňte na plech s pečícím papírem nebo do štrůdlovníku , ten nemusíte ani vymazávat, ani používat pečící papír, nebojte, závin se nepřipeče. Pečte cca 30-35 minut na 180°C.
Krájejte až zcela vychladne a podávejte hojně posypaný moučkovým cukrem.

 

IMG_20170126_141812-1

 

IMG_20170126_142819-1

 

IMG_20170126_142938-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.