Křehký a jemný takový je štrůdl s tvarohem a čokoládou. Je velmi snadný a mimořádně dobrý. A jako dezert na víkend úplně ideální. Jen to čekání než vychladne, to jsou doslova muka.
Ingredience:
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 120 g másla při pokojové teplotě
- 120 g cukru
- 1 vajíčko+ 1 žloutek ( dle potřeby)
- 1 lžička kypříku
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Na náplň:
- 250 g tučného tvarohu
- 2 vanilkové cukry
- 100 g čokolády
Postup:
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, změklé máslo, cukr a vanilkový extrakt dokud vám nevznikne drobenka.
Přidejte postupně vejce a zapracujte je až se vytvoří hladké těsto. To zabalte do fólie a nechte v lednici odpočinout cca 15-20 minut.
Na náplň smíchejte tvaroh a cukr. Nasekejte čokoládu.
Odpočaté těsto rozválejte, nemělo by být příliš tenké. Náplň rozetřete po celém povrchu, posypejte čokoládou a opatrně zabalte.
Přesuňte na plech s pečícím papírem nebo do štrůdlovníku , ten nemusíte ani vymazávat, ani používat pečící papír, nebojte, závin se nepřipeče. Pečte cca 30-35 minut na 180°C.
Krájejte až zcela vychladne a podávejte hojně posypaný moučkovým cukrem.