Podzim je tu! A jak jinak ho přivítat, než polévkou z dýně. To je navíc to jediné, co jsem schopna uvařit, tedy krom tymiánového sirupu, u nás doma je to totiž jak v lazaretu…
Ingredience:
- 1/2 dýně hokaido
- 6 stroužků česneku ve slupce
- 4 snítky tymiánu
- 4 lístky šalvěje
- sůl
- olivový olej
- zeleninový vývar
Postup:
Z dýně vydlabejte dužinu a nakrájejte na kousky, slupku odkrajovat není nutné. Rozložte ji na plech, přihoďte česnek, tymián a šalvěj, osolte, pokapejte olejem a pečte cca půl hodinky na 230°C.
Hotovou dýni zalijte horkým vývarem ( dle požadované hustoty) a rozmixujte, přidejte i pečený česnek a nakonec rozdrobte bylinky. A je hotovo.