Krém z pečené dýně a česneku

Podzim je tu! A jak jinak ho přivítat, než polévkou z dýně. To je navíc to jediné, co jsem schopna uvařit, tedy krom tymiánového sirupu, u nás doma je to totiž jak v lazaretu…

 

Ingredience:

  • 1/2 dýně hokaido
  • 6 stroužků česneku ve slupce
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 lístky šalvěje
  • sůl
  • olivový olej
  • zeleninový vývar

 

Postup:

Z dýně vydlabejte dužinu a nakrájejte na kousky, slupku odkrajovat není nutné. Rozložte ji na plech, přihoďte česnek, tymián a šalvěj, osolte, pokapejte olejem a pečte cca půl hodinky na 230°C.
Hotovou dýni zalijte horkým vývarem ( dle požadované hustoty) a rozmixujte, přidejte i pečený česnek a nakonec rozdrobte bylinky. A je hotovo.

 

P1570641-1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.