Kuřecí kousky se špenátem a žampióny

 Tyhle rychlovky mě dost baví. Co taky o prázdninách pořád vymýšlet. Navíc, aby člověk netrávil čas jenom v kuchyni. Maso a zelenina se po ruce najdou vždycky.
Klasický přílohy jako jsou brambory, rýže, těstoviny často nahrazuju zeleninou tepelně upravenou. Teda hlavně pro sebe, holky ta to nějak nedoceňujou a dávají pořád přednost kaši bramborový před batátovou, ale co, ono to třeba jednou přijde 😉
Takže vy se toho nebojte a klidně trochu s tou zeleninou experimentujte.

 

 

Ingredience (1-2 porce):

  • 2 horní stehna
  • 1 velký hnědý žampión
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvý listový špenát
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

 

Na pyré:

  • 1/2 batáty
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • zeleninový vývar
  • sůl
  • pepř
  • citrónová šťáva

 

Postup:

Maso odřezejte od kosti a nakrájejte na menší kousky. Žampion omyjte, neloupejte a nakrájejte na plátky.
Na pánev hoďte nejdříve žampión, chvíli restujte a pak přidejte maso. Osolte, opepřete a společně dál restujte.
Přihoďte na jemno nasekaný česnek, minutku nechte rozvonět a přidejte několik nasekaných listů špenátu. Společně nechte cca 2 minutky špenát zavadnout a můžete podávat.

 

Na pyré si nakrájejte všechnu zeleninu na kostičky, zalejte vývarem těsně nad zeleninu a vařte do jejího změknutí.
Pak sceďte, trochu vody si nechte na zředění pyré a dohladka rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.

 

Kuřecí kousky se špenátem a žampióny_1

 

Kuřecí kousky se špenátem a žampióny_2

 

Kuřecí kousky se špenátem a žampióny_3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.