Tyhle rychlovky mě dost baví. Co taky o prázdninách pořád vymýšlet. Navíc, aby člověk netrávil čas jenom v kuchyni. Maso a zelenina se po ruce najdou vždycky.
Klasický přílohy jako jsou brambory, rýže, těstoviny často nahrazuju zeleninou tepelně upravenou. Teda hlavně pro sebe, holky ta to nějak nedoceňujou a dávají pořád přednost kaši bramborový před batátovou, ale co, ono to třeba jednou přijde 😉
Takže vy se toho nebojte a klidně trochu s tou zeleninou experimentujte.
Ingredience (1-2 porce):
- 2 horní stehna
- 1 velký hnědý žampión
- 1 stroužek česneku
- čerstvý listový špenát
- sůl
- pepř
- olivový olej
Na pyré:
- 1/2 batáty
- 1 petržel
- kousek celeru
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Postup:
Maso odřezejte od kosti a nakrájejte na menší kousky. Žampion omyjte, neloupejte a nakrájejte na plátky.
Na pánev hoďte nejdříve žampión, chvíli restujte a pak přidejte maso. Osolte, opepřete a společně dál restujte.
Přihoďte na jemno nasekaný česnek, minutku nechte rozvonět a přidejte několik nasekaných listů špenátu. Společně nechte cca 2 minutky špenát zavadnout a můžete podávat.
Na pyré si nakrájejte všechnu zeleninu na kostičky, zalejte vývarem těsně nad zeleninu a vařte do jejího změknutí.
Pak sceďte, trochu vody si nechte na zředění pyré a dohladka rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.