Mangoldová polévka s bazalkou

O tom jak je mangold prospěšný pro naše tělo už jsem psala, takže zde další inspirace jak si s ním poradit v kuchyni. Polévka je na přípravu to nejjednodušší. Ovšem výsledek vás mile překvapí. Spojení s bazalkou je velmi osvěžující, u jednoho talíře určitě nezůstanete.

 

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • 10 listů mangoldu
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 3 velké brambory
  • 4 listy bazalky
  • špetka tymiánu
  • 100 ml smetany
  • olivový olej, sůl, pepř

 

Postup:

Na oleji nechte zpěnit cibulku a česnek, přidejte omytý, od košťálu zbavený a pokrájený mangold, na kostičky nakrájené brambory, špetku tymiánu, zalijte vývarem a vařte do změknutí. Přidejte lístky bazalky a rozmixujte dohladka, zalijte smetanou a nechte ještě cca 10 minut povařit.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.