Ovesná kaše s kokosovým mlékem, jahodami a banánem

Nejsem zrovna příznivcem sladkých snídaní. Až na výjimku a tou jsou lívance.
Je to pro mě vždycky velké přemlouvání udělat změnu a dát si něco jiného. Miluju totiž celozrnný chleba, máslo a sýr, tuny sýru, bez sýra bych asi žít nemohla. Je to sice takový stereotyp, ale já ho mám prostě ráda a mohla bych to jíst pořád a pořád a pořád.
Vím, že to není úplně ideální a tak se to snažím čas od času změnit a ty snídaně si zpestřit. Tenhle typ snídaně má navíc tu výhodu, že ráno vstanete a je hotovo. Vše si totiž nachystáte v klidu večer a ráno se už nemusíte ničím zdržovat, jen si vychutnat zdravou snídani.
Snídaně je to variabilní, ingredience můžete dle své chute měnit a kombinovat a zkoušet nové chutě, kaše bude pokaždé jiná. A má oblíbená je tato.

 

Ingredience:

  • 1 hrnek ovesných vloček ( o objemu 200 ml)
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 hrnek bílého jogurtu
  • 1 banán, jahody
  • 200 ml kokosového mléka

 

Postup:

Večer, den předem si připravte větší uzavíratelnou sklenici. První vrstvu začněte ovesnými vločkami, pak přidejte chia semínka a zalijte je jogurtem. Další vrstvou je ovoce, banány i jahody nakrájejte na kolečka a naskládejte na vrch. Nakonec přijde kokosové mléko. Sklenici uzavřete a obsah dobře promíchejte. A to je vše. Sklenici uložte do lednice a ráno už stačí na talíři dozdobit čerstvým ovocem a dle chuti přisladit třeba javorovým sirupem, medem nebo ječným sladem.

pozn. množství vystačí na 2 porce. Kaše je trochu hustější, já si ji pak ráno ředím teplým mlékem, takže pokud máte raději kaši řidší, rovnou můžete přidat více mléka do základu.

 

IMG_20170211_193559_485-1

 

IMG_20170211_183849-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.