Tak trochu poslední dobou nestíhám dávat příspěvky na blog, takže se mi recepty hromadí. Ale pracuju na tom a už se polepším. Ono s tou cácorou v patách, a to doslova, jelikož stále nechodí do školky to není úplně jednoduchý.
Čekali jsme návštěvu. Takže hurá, budu péct. No to je radosti, ale když mě to pečení fakt baví 😉
Kamarád miluje můj tvarohový koláč. Ale tvaroh jsem neměla a měla jsem ricottu, to vlastně vůbec nevadilo, udělala jsem nějaké „kosmetické “ úpravy a výsledek byl úžasný. Což tedy nakonec neměl ten můj kamarád možnost zjistit, protože jsme se potkali venku a návštěva se nekonala.
Což ve výsledku vůbec nevadilo, tedy nám, protože koláč zbyl na nás 🙂 🙂 🙂 ( no tak ne celý, část jsem poslala neteři a švagrové)
A zde receptík:
Ingredience:
Náplň:
- 250 g ricotty
- 500 g bílého jogurtu
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- kůra z 1 limetky
- ovoce ( maliny, ostružiny, jahody, borůvky, rybíz)
Těsto:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku krupicového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- 90 g másla
- hrst ovesných vloček
Postup:
Všechny ingredience na těsto smíchejte dohromady tak, aby jste získali jemnou drobenku. Odložte stranou.
V míse ušlehejte vejce, přidejte ricottu, jogurt a společně prošlehejte. Přidejte oba cukry, limetkovou kůru a nakonec ovoce. Použít můžete čerstvé nebo mražené.
Dortovou formu vyložte pečícím papírem, na dno nasypejte něco málo přes polovinu drobenky, nalijte na ni riccotovou náplň a zasypejte zbylou drobenkou.
Formu vložte do předehřáté trouby a pečte na 175°C cca 50 minut.