Teda tohle vedro, co poslední dny venku panuje mě dočista ničí. Nemám to ráda, fakt ne, jsem ten podzimní až zimní typ a tohle je na mě už jako moc.
No a jako by to nestačilo, já si k tomu ještě pustím troubu. Na druhou stranu, jíst se musí a ono to do té trouby šoupnete a už si jí nemusíte všímat. No je fakt, že se v prostoru ta teplota o pár stupňů zvedne, ale nemusíte u toho postávat 2 hodiny. No a když Alenka nakoupila to masíčko, tak ho přece nedám do mrazáku, to je jasný 😉
Ale stálo to za to, protože medová marináda, ta je prostě super dobrá.
Ingredience:
- cca 1 kg vepřových žebírek
- sůl, pepř
na marinádu:
- česnek
- med
- sojová omáčka
Postup:
Žebírka omyjte a osušte. Přendejte je do pekáče, nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete, lehce podlijte vodou a dejte péct do trouby na 180°C zhruba na hodinku.
Mezitím si připravte marinádu. Já ji dělám od oka, tak aby byla sladko-slaná tak akorát. Pak už jen přidejte nakrájený česnek. Klidně i víc, máte-li ho rádi.
Po hodině pečení pekáč vyndejte z trouby a žebra přelejte marinádou a šup s nima zase zpátky do trouby. Pečte další cca hodinku a žebra pravidelně obracejte a polévejte výpekem ( dle potřeby ještě můžete přidat vodu).
S přílohou si hlavu moc nelámejte, bude vám úplně stačit kousek dobrého chleba nebo jen salátek.