Pečená vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka, k tomu není třeba nic. Pokud jste jejich milovníci stejně jako já, tak jen rychle na nákup a honem vařit. Tedy samozřejmě péct. Příprava je rychlovka, není potřeba žádné marinování a výsledek je famózní!

 

Ingredience:

  • cca 1 kg vepřových žebírek
  • 4 lžíce světlé sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky nebo 1 lžička omáčky piri piri
  • 5 cm kousek zázvoru nasekaný na drobno
  • 2 lžičky mletého koriandru

 

Postup:

Všechny suroviny na omáčku smíchejte, přiveďte k varu a na mírném ohni 5 minut povařte. Žebírka potřete omáčkou a hodinu pečte v troubě na 180°C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.