Pečené kuřecí maso s batáty a brokolicí

Zbytky pečeného masa, obzvlášť prsou, nemusí vždycky skončit v rizotu nebo s těstovinami.
Jen tak se zeleninou si moc dobře rozumí. A navíc nepotřebujete vůbec žádnou přílohu. Zasytí vás bez problému a ještě k tomu chutně.
Zeleninu jsem použila dle svého stavu zásob v lednici, ale můžete použít svoji oblíbenou zeleninu, batátu ale rozhodně nevynechejte.
Jídlo je to rychlé a jednoduché, výhodou je, že můžete „zužitkovat“  zbytky. A to se často hodí.

 

Ingredience na 1-2 porce:

  • 1 batáta
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 rajče Primora
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 brokolice
  • 1 pečené kuřecí prso
  • tymián, rozmarýn
  • sůl, pepř
  • ghí

 

Postup:

Batátu oškrabejte a nakrájejte na kostičky. Ve velké pánvi je na ghí restujte cca 7 minut.
Pak přihoďte na klínky nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku. Chvíli společně restujte a přidejte nakrájené rajče a na drobno česnek.

Mezitím si dejte vařit na růžičky rozebranou brokolici, ať je na skus.

Ve chvíli, kdy je zelenina na pánvi téměř hotová, přihoďte nakrájené maso, tymián a rozmarýn, osolte a opepřete. Prohřejte a nakonec přidejte uvařenou brokolici.

 

Pečené kuřecí maso s batáty a brokolicí_1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.