Zbytky pečeného masa, obzvlášť prsou, nemusí vždycky skončit v rizotu nebo s těstovinami.
Jen tak se zeleninou si moc dobře rozumí. A navíc nepotřebujete vůbec žádnou přílohu. Zasytí vás bez problému a ještě k tomu chutně.
Zeleninu jsem použila dle svého stavu zásob v lednici, ale můžete použít svoji oblíbenou zeleninu, batátu ale rozhodně nevynechejte.
Jídlo je to rychlé a jednoduché, výhodou je, že můžete „zužitkovat“ zbytky. A to se často hodí.
Ingredience na 1-2 porce:
- 1 batáta
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 rajče Primora
- 3 stroužky česneku
- 1/2 brokolice
- 1 pečené kuřecí prso
- tymián, rozmarýn
- sůl, pepř
- ghí
Postup:
Batátu oškrabejte a nakrájejte na kostičky. Ve velké pánvi je na ghí restujte cca 7 minut.
Pak přihoďte na klínky nakrájenou cibuli a nakrájenou papriku. Chvíli společně restujte a přidejte nakrájené rajče a na drobno česnek.
Mezitím si dejte vařit na růžičky rozebranou brokolici, ať je na skus.
Ve chvíli, kdy je zelenina na pánvi téměř hotová, přihoďte nakrájené maso, tymián a rozmarýn, osolte a opepřete. Prohřejte a nakonec přidejte uvařenou brokolici.