Pohankové palačinky s třešňovou klevelou

Pohanku u nás doma milujeme snad ve všech podobách, palačinky nevyjímaje. Navíc pohanka je děsně zdravá a vhodná pro celiaky nebo pro ty, kterým lepek z nějakého důvodu prostě vadí.
A tohle je skvělá snídaně, svačinka, dezert a nebo večeře.

 

Ingredience:

Na těsto:

  • 200 g polohrubé pohankové mouky
  • 3 vejce
  • 500 ml mléka
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžíce rozpuštěného másla

Na náplň:

  • domácí třešňová klevela
  • bílý jogurt
  • máta

 

Postup:

Na těsto smíchejte všechny ingredience a nechte v lednici 30 minut odpočinout.
Na tenké vrstvě ( nejlépe to jde s mašlovačkou) ghí nebo kokosového oleje opečte postupně všechny palačinky.
Podávejte je s bílým jogurtem a třešňovou klevelou.

 

P1550375-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.