Rajčata plněná paté z pečených kuřecích prsou

Baví mě jídla, která vzniknou tak nějak mimochodem. Přesně jako tohle. Z nedělní kuřecí pečínky mi zbyla prsa, o které už nikdo nejevil zájem. Tak co s nima? Zkontrolovala jsem obsah lednice ( nic moc), na salát to nebylo, ale na pomazánku dostačující. Navíc ty domácí rajčátka, která jsme si přivezly z Pacova, přímo volala o naplnění. Ideální kombinace. Samozřejmě  je možné pomazánku namazat na chleba či bagetku, ale spojení s rajčaty se dokonalé.

 

Ingredience:

  • 100 g pečených kuřecích prsou
  • 1 lžíce pomazánkového másla ( nebo krémového sýra, lučiny)
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • sůl, pepř
  • rajčata

 

Postup:

Maso nakrájejte na menší kousky a v mixéru rozmixujte. Pokud jste maso pekli s nějakou zeleninou a zbyla vám, klidně trochu přidejte, stejně tak i sosík, pomazánka bude jemnější a pikantnější. Pak přidejte ostatní ingredience a umixujte dohladka. Dle potřeby požadované konzistence můžete přidat jogurt nebo pomazánkové máslo. Osolte, opepřete a dejte na chvíli vychladit.
Rajčátka překrojte v horní části, vydlabejte dužinu a naplňte je připraveným paté. Přiklopte vrškem a podávejte na salátku s chlebem.

pozn.: uvedené množství vystačí na jednu skleničku, viz. foto

 

P_20170829_162326

 

P_20170829_161841_HDR

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.