Skořicové sušenky

 Domácí sušenky jsou prima, z trocha ingrediencí uděláte velkou dobrotu. Navíc do jejich přípravy můžete zapojit i svá dítka. Amálka ta ráda asistuje u veškerého mého pečení, jen když může pomáhat, hlavně míchat a válet těsto. Je to velká pomocnice.

 

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 2 kávové lžičky mleté skořice
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • 150 g práškového cukru
  • 80 g másla
  • 1 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • mandle

 

Postup:

Mouku, cukr, skořici a jedlou sodu prosejte ve velké mísy. Máslo nakrájejte na malé kousky a rozetřete s touto směsí do konzistence drobenky. Pak přidejte rozšlehané vejce a mléko dle potřeby a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a uložte do lednice na 30 minut.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Na pomoučeném vále vyválejte asi 5 mm tlustý plát těsta a tvořítkem vykrajujte kolečka. Doprostřed každého z nich umístěte půlku mandle. Rozložte je na plech s pečícím papírem a pečte cca 12 minut. Po vychladnutí sušenky ztvrdnou.

 

P1550465-1

 

P1550461-1

 

P1550475-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.