Škvarky z nohou růžovek

Vždycky se snažím v kuchyni zužitkovat úplně všechno, tedy pokud to jen trochu jde. A tak samozřejmě i nohy z hub. Někdo je vyhazuje, jiný je nechává rovnou v lese. A přitom je to taková dobrota. Úplně jednoduše z nich vykouzlíte super pochoutku.

 

Ingredience:

  • nohy z masáků
  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • rostlinný olej

 

Postup:

Nohy z růžovek/ masáků nakrájejte na co nejtenčí plátky a ty ještě přepulte, pokud budou nohy silné.
Troubu rozpalte na 200°C.
Rozprostřete je na plech ( klidně dejte nejdřív pečící papír, pokud jste tak zvyklí), posolte, posypte kmínem a zakápněte olejem. Dobře promíchejte a přidejte lístky čerstvé majoránky.
A teď už s nimi do trouby cca na 20 min. Sledujte houbičky dobře, aby jste je neupražili. Ale ty co jsou právě upražené jsou nejlepší, křupají a jsou prostě luxusní.

 

P1560454-1

 

P1560491-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.