Guzhero, to jsou takové malé slané větrníčky, ochucené sýrem a hořčicí. Skvěle se hodí na jakoukoliv oslavu, návštěvu jimi určitě mile překvapíte a také oslníte.
Přitom jejich příprava není nijak složitá, pokud zvládnete odpalované těsto, což je hračka, tak potom už je to tutovka.
Ingredience:
Na profiteroly:
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 3 lžíce másla
- špetka soli a pepře
- 3 vejce
- 50 g nastrouhaného čedaru
- 50 g nastrouhané goudy
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
Na náplň 1:
- 1 pomazánkové máslo
- 2 lžičky majonézy
- nastrouhaný čerstvý křen
- sůl, pepř, čerstvá bazalka
Na náplň 2:
- 1 pomazánkové máslo
- 2 lžičky majonézy
- 3 stroužky česneku, utřené
- 3 černé olivy, nakrájené na drobno
- vlašské ořechy velmi jemně nasekané
Postup:
Nejdříve si připravte odpalované těsto.
Dejte vařit mléko, do kterého přidejte sůl, pepř a máslo. Jakmile začne vřít, dejte stranou, vsypejte mouku a rychle míchejte. Vraťte zpět na sporák a míchejte tak dlouho, až se těsto nebude přichytávat na stěny hrnce. Trvá to jen chvilinku. Pak je hotovo.
Nechte 5 minut chladnout a postupně do těsta zamíchejte vejce, opravdu jedno po druhém. Potom už jen zbývá přidat nastrouhaný sýr a hořčici.
Troubu zapněte na 150°C.
Teď už můžete těstem naplnit cukrářský nebo jakýkoliv jiný pevný sáček a na plech s pečícím papírem nastříkat malé větrníčky- nechte si mezi nimi mezery, pečením nabudou, a pečte dozlatova.
Během pečení troubu neotvírejte, větrníčky by klesly.
Po upečení nechte větrníky důkladně vychladnout, prořízněte je a naplňte.
Na obě náplně utřete uvedené ingredience a nastříkejte na spodní stranu rozkrojených větrníčků, druhou přiklopte.