Sýrové profiteroles- guzhero

Guzhero, to jsou takové malé slané větrníčky, ochucené sýrem a hořčicí. Skvěle se hodí na jakoukoliv oslavu, návštěvu jimi určitě mile překvapíte a také oslníte.
Přitom jejich příprava není nijak složitá, pokud zvládnete odpalované těsto, což je hračka, tak potom už je to tutovka.

 

Ingredience:

Na profiteroly:

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 3 lžíce másla
  • špetka soli a pepře
  • 3 vejce
  • 50 g nastrouhaného čedaru
  • 50 g nastrouhané goudy
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice

Na náplň 1:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 lžičky majonézy
  • nastrouhaný čerstvý křen
  • sůl, pepř, čerstvá bazalka

Na náplň 2:

  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 lžičky majonézy
  • 3 stroužky česneku, utřené
  • 3 černé olivy, nakrájené na drobno
  • vlašské ořechy velmi jemně nasekané

 

Postup:

Nejdříve si připravte odpalované těsto.
Dejte vařit mléko, do kterého přidejte sůl, pepř a máslo. Jakmile začne vřít, dejte stranou, vsypejte mouku a rychle míchejte. Vraťte zpět na sporák a míchejte tak dlouho, až se těsto nebude přichytávat na stěny hrnce. Trvá to jen chvilinku. Pak je hotovo.
Nechte 5 minut chladnout a postupně do těsta zamíchejte vejce, opravdu jedno po druhém. Potom už jen zbývá přidat nastrouhaný sýr a hořčici.
Troubu zapněte na 150°C.
Teď už můžete těstem naplnit cukrářský nebo jakýkoliv jiný pevný sáček a na plech s pečícím papírem nastříkat malé větrníčky- nechte si mezi nimi mezery, pečením nabudou, a pečte dozlatova.
Během pečení troubu neotvírejte, větrníčky by klesly.
Po upečení nechte větrníky důkladně vychladnout, prořízněte je a naplňte.
Na obě náplně utřete uvedené ingredience a nastříkejte na spodní stranu rozkrojených větrníčků, druhou přiklopte.

 

P1540478-1

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.