Věnečků se šlehačkou se prostě nedá přejíst. Jsou lehounké, úplně se rozplývají na jazyku. Na ovocnou šlehačku můžete použít třeba jen jeden druh, malinová je skvělá.
Ingredience:
Na věnečky:
- 175 ml vody
- 85 g másla
- 110 g hladké mouky
- 3 vejce
- špetka soli
Na náplň:
- 1 šlehačka
- moučkový cukr
- ovoce ( jahody, maliny, ostružiny)
Postup:
Na odpalované těsto dejte vařit vodu se špetkou soli a máslem. Když začne vřít, dejte stranou, vsypejte mouku a rychle míchejte. Vraťte zpět na sporák a míchejte tak dlouho, až se těsto nebude přichytávat na stěny hrnce. Nechte 5 minut chladnout a postupně do těsta zapracujte vejce, jedno po druhém.
Troubu zapněte na 175°C.
Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem nastříkejte malé věnečky, pečte dozlatova. Během pečení troubu neotvírejte.
Po upečení nechte věnečky vychladnout, prořízněte je a naplňte.
Na náplň vyšlehejte šlehačku, cca v polovině šlehání přidejte asi 1 lžíci cukru a šlehejte do tuha. Do šlehačky přidejte malé množství rozmixovaného ovoce a společně vyšlehejte.
Ochucenou šlehačku nastříkejte na spodní stranu rozkrojených věnečků, druhou přiklopte a vršek pocukrujte.