Věnečky s ovocnou šlehačkou

 Věnečků se šlehačkou se prostě nedá přejíst. Jsou lehounké, úplně se rozplývají na jazyku. Na ovocnou šlehačku můžete použít třeba jen jeden druh, malinová je skvělá.

 

Ingredience:

Na věnečky:

  • 175 ml vody
  • 85 g másla
  • 110 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • špetka soli

Na náplň:

  • 1 šlehačka
  • moučkový cukr
  • ovoce ( jahody, maliny, ostružiny)

 

Postup:

Na odpalované těsto dejte vařit vodu se špetkou soli a máslem. Když začne vřít, dejte stranou, vsypejte mouku a rychle míchejte. Vraťte zpět na sporák a míchejte tak dlouho, až se těsto nebude přichytávat na stěny hrnce. Nechte 5 minut chladnout a postupně do těsta zapracujte vejce, jedno po druhém.
Troubu zapněte na 175°C.
Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem nastříkejte malé věnečky, pečte dozlatova. Během pečení troubu neotvírejte.
Po upečení nechte věnečky vychladnout, prořízněte je a naplňte.
Na náplň vyšlehejte šlehačku, cca v polovině šlehání přidejte asi 1 lžíci cukru a šlehejte do tuha. Do šlehačky přidejte malé množství rozmixovaného ovoce a společně vyšlehejte.
Ochucenou šlehačku nastříkejte na spodní stranu rozkrojených věnečků, druhou přiklopte a vršek pocukrujte.

 

P1560323-1

P1560326-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.