Cizrnový salát s hroznovým vínem

Hroznové víno je asi jediné ovoce ( tedy ještě možná jablko v bramborovém salátu), které jsem ochotna zkombinovat a jíst společně se zeleninou. Ovoce a zelenina se prostě nekombinují.
Ovšem víno a luštěnina? Možná trochu neobyčejná kombinace, ale je vážně skvělá. A když do salátu použijete cizrnu konzervovanou je to doslova blesková záležitost. A tohle je navíc perfektní forma jak častěji zařadit do jídelníčku luštěniny. Další recept na cizrnový salát čeká v dalším příspěvku.

 

Ingredience:

  • 200 g konzervované cizrny
  • 1/4 ledového salátu
  • 1 řapík celeru
  • 1/2 cibule
  • 20 kuliček hroznového vína

zálivka:

  • 1 lžíce majonézy ( pro vegany 2 lžíce vegan sojanéza)
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 1/2 lžičky sušeného kopru
  • sůl, pepř
  • čerstvý koriandr

 

Postup:

V misce smíchejte propláchnutou a okapanou cizrnu, přidejte  na tenké plátky nakrájený celer a cibuli, víno na půlky a ledový salát.
Přidejte zbývající suroviny a dobře promíchejte. Dejte vychladit do lednice.

 

cizrnový salát s hroznovým vínem-1

 

cizrnový salát s hroznovým vínem-2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.