Hroznové víno je asi jediné ovoce ( tedy ještě možná jablko v bramborovém salátu), které jsem ochotna zkombinovat a jíst společně se zeleninou. Ovoce a zelenina se prostě nekombinují.
Ovšem víno a luštěnina? Možná trochu neobyčejná kombinace, ale je vážně skvělá. A když do salátu použijete cizrnu konzervovanou je to doslova blesková záležitost. A tohle je navíc perfektní forma jak častěji zařadit do jídelníčku luštěniny. Další recept na cizrnový salát čeká v dalším příspěvku.
Ingredience:
- 200 g konzervované cizrny
- 1/4 ledového salátu
- 1 řapík celeru
- 1/2 cibule
- 20 kuliček hroznového vína
zálivka:
- 1 lžíce majonézy ( pro vegany 2 lžíce vegan sojanéza)
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička francouzské hořčice
- 1/2 lžičky sušeného kopru
- sůl, pepř
- čerstvý koriandr
Postup:
V misce smíchejte propláchnutou a okapanou cizrnu, přidejte na tenké plátky nakrájený celer a cibuli, víno na půlky a ledový salát.
Přidejte zbývající suroviny a dobře promíchejte. Dejte vychladit do lednice.