Cizrnu nemusíte v kuchyni používat vždycky jenom na hummus, tak jak ji většina z nás zná.
Takže je tu další recept na salát s cizrnou. Je velmi podobný tomu předešlému, zálivka je v podstatě stejná, ale výsledná chuť je úplně odlišná. Cizrnový salát v této podobě můžete vlastně obměňovat dle vašich chuťových preferencí. Uvedené množství surovin je jen orientační, máte-li v oblibě červenou cibuli, dejte klidně celou, stejně tak přidejte celer nebo olivy. Záleží jen na vaší chuti.
Ingredience:
- 200 g konzervované cizrny
- 1/4 ledového salátu
- 1 řapík celeru
- 1/2 červené cibule
- 2 lžíce černých oliv
- 2 ředkvičky na plátky
- 8 cherry rajčátek
- čerstvý koriandr
- sůl, pepř
zálivka:
- 1 lžíce majonézy ( pro vegany 2 lžíce vegan sojanéza)
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžička francouzské hořčice
- 1/2 lžičky sušeného kopru
- sůl, pepř
Postup:
Ve větší míse smíchejte propláchnutou a okapanou cizrnu, přidejte na tenké plátky nakrájený celer, cibuli, na půlky cherry rajčata, ledový salát, na plátky ředkvičky a olivy. Nasekaný koriandr a zálivku a dobře promíchejte.
Před podáváním nechte salát vychladit v lednici.