Cizrnový salát s olivami

Cizrnu nemusíte v kuchyni používat vždycky jenom na hummus, tak jak ji většina z nás zná.
Takže je tu další recept na salát s cizrnou. Je velmi podobný tomu předešlému, zálivka je v podstatě stejná, ale výsledná chuť je úplně odlišná. Cizrnový salát v této podobě můžete vlastně obměňovat dle vašich chuťových preferencí. Uvedené množství surovin je jen orientační, máte-li v oblibě červenou cibuli, dejte klidně celou, stejně tak přidejte celer nebo olivy. Záleží jen na vaší chuti.

 

Ingredience:

  • 200 g konzervované cizrny
  • 1/4 ledového salátu
  • 1 řapík celeru
  • 1/2 červené cibule
  • 2 lžíce černých oliv
  • 2 ředkvičky na plátky
  • 8 cherry rajčátek
  • čerstvý koriandr
  • sůl, pepř

 

zálivka:

  • 1 lžíce majonézy ( pro vegany 2 lžíce vegan sojanéza)
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 1/2 lžičky sušeného kopru
  • sůl, pepř

 

Postup:

Ve větší míse smíchejte propláchnutou a okapanou cizrnu, přidejte  na tenké plátky nakrájený celer, cibuli, na půlky cherry rajčata, ledový salát, na plátky ředkvičky a olivy. Nasekaný koriandr a zálivku a dobře promíchejte.
Před podáváním nechte salát vychladit v lednici.

 

cizrnový salát s olivami-1

 

cizrnový salát s olivami-2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.