Čočkový salát s trhaným uzeným bůčkem může být rychlý oběd nebo večeře.
Maso můžete klidně použít takové jaké vám zrovna zbylo od nedělního oběda. Zálivku jsem použila moji oblíbenou medovou-hořčicovou, do které jsem přidala stroužek česneku. Ale pokud máte tu svou nejoblíbenější, nebojte se ji k tomu vyzkoušet. Určitě si pochutnáte.
Ingredience ( cca 2 porce):
- 1/2 hrnku černé čočky
- 2 saláty pak choi
- několik listů salátu Lollo biondo
- 1 červená cibulka
- 200 g vařeného uzeného bůčku ( libového)
- salátová zálivka KLIK
- 1 stroužek česneku
- bylinky dle chuti- koriandr, bazalka, tymián
Postup:
Čočku propláchněte a uvařte dle návodu, měla by zůstat lehce křupavá.
Oba saláty nakrájejte nebo natrhejte na velikost sousta, cibulku na proužky. Maso natrhejte pomocí dvou vidliček.
Do salátové zálivky přidejte 1 stroužek česneku a promíchejte se salátem.