Domácí lučina

Nedávno jsem vám slíbila recept na domácí lučinu, tak tady je. I když je možné, že už ho dávno znáte a děláte, protože domácí lučina, je rozhodně ten recept, který by měl být v truhličce každé kuchařky. A recept je to navíc neskutečně snadný, rychlý, ale ten výsledek stojí za to.
V podstatě smícháte kvalitní tučný jogurt a smetanu, trochu soli a to je vše. Opravdu tak málo stáčí k tomu, aby jste získali vynikající lučinu bez různých dalších zahušťovadel, škrobů a jiných podobných nesmyslů, které v těch kupovaných lučinách a jiných sýrech tohoto typu často bývají.
Ničím jiným lučinu nedochucuji, využití je široké, takže se pak ochutí dle dalšího použití.
Tak k samotnému receptu:

 

Ingredience:

  • 1 velký bílý jogurt
  • 1/2 kelímku smetany ke šlehání
  • sůl

 

Postup:

Jogurt  vyklopte do misky a přilejte k němu smetanu. Dobře promíchejte a dle chuti osolte.
No a teď přijde na řadu ta fáze, která vám z obyčejného jogurtu udělá sametovou lučinu. Cedník vystelte  čistou utěrkou nebo plátýnkem a vyklopte do něho ochucený jogurt. Překryjte ho, můžete třeba i svázat gumičkou a cedník postavte na nějakou misku, kde může v klidu odkapávat syrovátka. A uložte ho do lednice na 24 h.
Voila, bezkonkurenční domácí lučina je na světě.
Namažte ji na chleba, udělejte pomazánku a užijte si její výbornou chuť.

 

Domácí lučina_1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.