Tatarák je skvělá záležitost a nemusí být vždycky jen z masa, no i když… Variací na toto téma je opravdu hodně, tak proč ne zrovna tatarák z dýně, jejíž sezóna právě začala. Je výborný, což jistě ocení nejen vegani, ale i příznivci masa. To tedy mohu jen potvrdit, u stolu se skoro strhla bitka 😉
Ingredience:
- 1 malá dýně hokkaido
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sójové omáčky
- chilli paprička
- tymián
- 1 lžička sladké červené papriky
- 1 lžička dijonské hořčice
Postup:
Šalotku a česnek nakrájejte na kostičky a na oleji je lehce osmahněte.
Přimíchejte na kostičky nakrájenou dýni, sůl, pepř, nasekaný tymián, protlak, sójovou omáčku a chilli papričku, podlijte vodou. Duste, do změknutí a dokud se neodpaří část tekutiny, pak nechte zchladnout.
Do dýňové směsi přidejte hořčici a sladkou papriku. Tataráček mažte na topinky příp. podávejte s tortilami.