Pečené červené zelí s paprikou a česnekem

 Kdo z nás by neznal červené zelí. Všichni nejvíc asi jako přílohu k pečenému masu s knedlíkem, pěkně zadělávané, sladkokyselé. Pak ho taky známe z pomazánek nebo salátů a samozřejmě polévek. Ale zkoušeli jste ho pečené v troubě? Je to delikatesa.

 

Ingredience:

  • červené zelí ( cca 1/4 hlávky)
  • 2 lžičky červené sladké papriky
  • 4 utřené stroužky česneku
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

 

Postup:

Zelí nakrájejte na drobnější kousky a přendejte do zapékací misky. Já jsem použila misku o rozměru  22×32 cm, na to je množství uvedeno. Přidejte ostatní suroviny, promíchejte a dejte do trouby péct na 180°C cca 45 minut.
Během pečení kontrolujte a zelí promíchejte, aby se nepřipalovalo. Podávejte jako přílohu k masu.

 

Červené zelí s paprikou a česnekem_1

 

Červené zelí s paprikou a česnekem_2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.