Kdo z nás by neznal červené zelí. Všichni nejvíc asi jako přílohu k pečenému masu s knedlíkem, pěkně zadělávané, sladkokyselé. Pak ho taky známe z pomazánek nebo salátů a samozřejmě polévek. Ale zkoušeli jste ho pečené v troubě? Je to delikatesa.
Ingredience:
- červené zelí ( cca 1/4 hlávky)
- 2 lžičky červené sladké papriky
- 4 utřené stroužky česneku
- himalájská sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup:
Zelí nakrájejte na drobnější kousky a přendejte do zapékací misky. Já jsem použila misku o rozměru 22×32 cm, na to je množství uvedeno. Přidejte ostatní suroviny, promíchejte a dejte do trouby péct na 180°C cca 45 minut.
Během pečení kontrolujte a zelí promíchejte, aby se nepřipalovalo. Podávejte jako přílohu k masu.