Říkáte si, to už tady bylo! No jo, máte pravdu, ale tenhle banánový chlebíček je zase o kousek jinačí a hlavně je fakt vynikající!
Abych osvětlila současnou situaci doma, Amálce se opět vrátila angína, jo už potřetí! A navíc u toho má 40°C horečky, takže kdo tohle zná, ví, a kdo ne, tak tomu to ani nepřeju zažít. No je to mazec, teď už jezdíme na píchaný penicilin do nemocnice, tak doufám, že to brzo zabere a hlavně už definitivně vyléčí a budeme konečně normálně žít.
Takže doma se teď moc nevařilo, ani nejedlo a situace zásob dle toho vypadá. No jasně, banány na pochodu a unavená matka. A co je pro maminku největší relax- pečeníčko pečení!
Chlebíček je vláčný, náplň krémová, cukr příště uberu, na mě je dost sladký, ale vážně je moc chutný. Takže přestože jsem velký čokoholik a tady není ani trošička čokolády nebo kakaa, je to luxus.
Ingredience:
- 1-1,5 hrnku ( o objemu 200 ml) polohrubé mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 3/4 hrnku třinového cukru
- 1 velké vejce
- 2 velké banány ( nebo 3 malé)
- 1/4 hrnku oleje
- 1/4 hrnku smetany
- sůl, vanilkový extrakt
Na náplň:
- 200 g krémového sýra
- 1 vejce
- vanilkový extrakt
- 1/40 hrnku cukru
- 3 lžíce polohrubé mouky
Postup:
Banány dobře rozmačkejte. K nim přidejte vejce, cukr, sůl,1 lžičku vanilkového extraktu, olej a smetanu. V jiné míse smíchejte mouku s jedlou sodou a kypříkem. Moukovou směs pak přidávejte do banánové a dobře společně promíchejte.
Na náplň dobře ušlehejte sýr, přidejte vejce, cukr, van. extrakt a mouku.
Do vymazané a vysypané chlebíčkové formy dejte cca 1/2 banánového těsta, na něj nalijte náplň, dobře rozetřete po celé ploše a zalijte zbytkem těsta.
Pečte v předehřáté troubě na 175°C cca 45 minut, pro jistotu zkontrolujte špejlí.
Po vyndání z trouby nechte 10 minut chladnout a pak vyndejte chlebíček z formy. A po úplném vychladnutí si nechte chutnat 😉