Super rychlé domácí bagety

No není nad domácí pečivo.  O tom není pochyb. No jo, ale když ho zrovna nemáte ta představa, že nějakou dobu trvá než vykyne ( o výrobě kvásku ani nemluvím)…
Tenhle recept je přesně pro takové chvíle. Stačí vám sotva hodinka a voňavé  bagety jsou na stole. No vážně, zkuste to.

 

Ingredience:

  • 500 g mouky ( já použila směs hladké pšeničné cca 160 g a zbytek žitné chlebové a také variantu jen hl.pšeničnou, oboje skvělé)
  • 40 g čerstvých kvasnic
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • špetka cukru
  • 30 ml slunečnicového oleje
  • 360 ml vlažné vody

 

Postup:

Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě, přidejte ostatní ingredience a smíchejte vše dohromady, ideálně v hnětači pak propracujte cca 2 minuty. Těsto vyjměte z mísy, vytvarujte 2-3 „šišky“  a přeneste je na plech s pečícím papírem.
Na vrchu několikrát nařízněte a nechte kynout 15 minut.
Mezitím zapněte troubu na 200°C. Po uplynutí 15- ti minut, navlhčete povrch baget a posypejte je moukou. Vložte plech do trouby a pečte 25 minut.
Bagety skvěle chutnají i druhý den.

Pozn.: Nezapomeňte, že pokud použijete žitnou mouku, bagety tolik nenaběhnou.

 

P_20170919_084538-1

 

 

P_20170919_084753-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.