Možná to není úplně klasický hummus, ale je to pomazánka z cizrny, tak proč to tak nenazvat. V tradičním receptu hummusu nesmí samozřejmě chybět tahini pasta, tedy sezamová pasta, tady ji ale nehledejte.
Tak nějak pomazánka, co dům dal nebo spíš na co jsem měla chuť. Cizrna, sušená rajčata a olivy, ty tedy u nás doma nikdy nechybí. A jejich spojení je dokonalé. Ovšem nejsou olivy jako olivy, takže nešetřete na kvalitě.
Příprava je jednoduchá, tak s chutí do toho. Uvedené množství vystačí zhruba pro 2 osoby, příp, pro jednu hladovou 😉
Ingredience:
- 5 sušených rajčat
- 4 lžíce vařené cizrny
- 5 oliv Kalamata
- 1 stroužek česneku
- trochu citrónové šťávy
- chilli vločky
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
- olivový olej
Postup:
Rajčata nakrájejte na menší kousky a pokud máte nakládaná rajčata s kaparami, přidejte jich pár taky.
Společně s ostatními surovinami vše dejte do mixéru a mixujte dohladka. Oleje tak “ přiměřeně“, přidávejte pak dle potřeby a klidně můžete přidat i olej z rajčat.
Osolte, opepřete, přidejte bazalku a chilli dle chuti. No a máte hotovo. Mažte na bagetu, máčejte tortily, okurku, jak je vám libo 😉