Pokud máte letos v plánu připravit „handmade“ dárky, je ten nejvyšší čas začít s přípravami.
Vánoční perníková granola může být skvělým jedlým dárkem, obdarovanému jím uděláte určitě velkou radost. Vlastnoručně a s láskou vyrobené dárky, každý obdarovaný ocení.
Přestože si většinou dělám vlastní perníkové koření, neodolala jsem a použila již hodové. Dostala jsem k vyzkoušení perníkové koření Dr. Oetker a upekla jsem z něho nejen granolu, ale také perníčky. Je jednoduše skvělé, krásné voní, takže když se mi nebude zrovna chtít dělat to své, sáhnu jistě po tomhle, někdy se to prostě hodí
Ingredience:
- 500 g celozrnných vloček
- 3 lžičky perníkového koření Dr. Oetker
- 1/2 lžičky skořice
- 8 lžic medu
- 3 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 hrsti sušené moruše
- 1 hrst sušených třešní
- 1 velká hrst mandlových plátků
Postup:
Vločky nasypte do velké mísy přidejte koření. V rendlíčku smíchejte oba oleje a medu a nechte rozpustit. pak medovou směs nalijte na vločky a dobře promíchejte, aby se dostala úplně všude a pěkně obalila vločky.
Takto připravené vločky přesuňte na pekáč s pečícím papírem a pečte cca 15 minut na 180°C. během pečení kontrolujte. Pak vmíjchejte moruše, třešně a plátky mandlí a pečte dalších 10-15 minut.
Hotové vločky nechte zchladnout a přendejte do sklenic.