Rýže s lilkem a sušenými rajčaty

Netroufám si psát risotto, i když  v podstatě je to risotto, jen není uděláno z té správné risottové rýže arborio, ale z jasmínové a nepoužila jsem v tomto případě ani víno do základu, a to proto, že mi v této kombinaci nechutná.
Lilkoví odpůrci si mohou oddychnout, v této podobě lilek skoro ani nepoznají a ještě se budou divit jak jim to jídlo nakonec chutnalo. A to mám vyzkoušené na Amálce 😉

Ingredience:

  • 1 hrnek rýže
  • 1/2 lilku
  • 5 sušených rajčátek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • cca 750 ml zeleninového vývaru
  • olivový olej, sůl, pepř
  • čerstvá majoránka a oregano

 

Postup:

V první řadě si připravte lilek, nakrájejte ho na drobné kostičky, osolte a nechte cca 1/2h „vypotit“. Mezi tím si nakrájejte na drobno cibuli a česnek na menší kousky také sušená rajčátka.
Na lžíci oleje orestujte cibulku až zesklovatí, pak přidejte rýži, opražte a zalijte 1 naběračkou vývaru, ten se během chvilky odpaří, pak už můžete postupně přidávat další vývar, ale vždy počkejte až se zredukuje.
Na vedlejší pánvi si orestujte osušený lilek, pak k němu přidejte rajčata a nakonec i česnek. Směs přidejte k rýži a podlívejte vývarem, než bude vše měkké. Ke konci přidejte pokrájené bylinky.
Na talíři zakápněte olivovým olejem a v případě, že nejste vegani, můžete zasypat vaším oblíbeným sýrem.

 

P1550728-1

 

P1550729-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.