Dip ze slunečnicových semínek

Možná trochu zvláštní, ale moc dobré. Navíc vegan, bezlaktózové, bezlepkové, a když opomenu dobu máčení semínek, tak je to vlastně docela blesková a hlavně zdravá záležitost.

 

Ingredience:

  • 1 hrnek slunečnicových semínek ( cca 100 g)
  • 2/3 hrnku vody+ na namáčení
  • citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
  • 2-3 lžíce citrónové šťávy ( nebo dle chuti)
  • sůl, koriandr

 

Postup:

Slunečnicová semínka namočte do vody asi na 1-2 hodiny.
Vodu slijte, semínka dejte do mixéru a přidejte čerstvou vodu, citrónovou šťávu, citrónovou kůru, sůl a lístky koriandru. Mixujte dokud nebudete mít zcela hladký krém. Pokud se vám bude zdát konzistence příliš hustá, můžete přidat více vody.
Přendejte do servírovací misky, nechte vychladit, pokapejte olivovým olejem a podávejte se svým oblíbeným pečivem nebo zeleninou.

Pokud je pro vás chuť koriandru příliš intenzivní, můžete zvolit jinou bylinku, báječný je třeba čerstvý tymián.

 

P1550767-1

 

P1550771-1

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.