Bramborový guláš s houbami

Nechápu, že někdo nejí houby. Jsou tak dobré a dá se z nich dělat snad všechno. Když si je uchováte do zásoby, můžete je připravovat celý rok. Už konečně zase rostou tak musím vyrazit, zásoby totiž nejsou ještě tak velké jak bych si představovala a letošní počasí je tak bláznivé, že jim až tolik nepřeje. Využít tak musím každé příležitosti. Nejraději je mám sušené, to je vlastně taková tutovka a dle mě si zachovají nejvíc ze své chuti i vůně a vydrží. No i když u vás doma…no nic, jdu na ně.

 

Ingredience:

  • 1200 g brambor
  • 2 cibule
  • 300 g očištěných čerstvých hub
  • 10 g sladké mleté papriky
  • vývar
  • kmín, sůl, pepř, majoránka
  • rostlinný olej ( příp. sádlo)

 

Postup:

V kastrole osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku. Pak k ní přidejte nakrájené houby a krátce poduste. Nyní do kastrolu vložte syrové, na větší kostky nakrájené brambory, okořeňte paprikou, kmínem, majoránkou, pepřem a solí, podlijte vývarem natolik, aby brambory byly potopeny, zakryjte a duste tak dlouho, až brambory změknou.

Obměna: do základu můžete přidat vyškvařit slaninku, při dochucení lžíci octa. Také můžete nakonec guláš zjemnit trochou smetany nebo zahustit dle potřeby, v případě, že dáte více vývaru.

 

 

P1560670-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.