Dodávka až do domu. Úžasná Miládka ze Zahrada Tři sestry nám dovezla dodávku dýní hokkaido a čerstvý mangold až domů. Velké díky holkám za jejich skvělou a náročnou práci. To se to bude vařit, s láskou opečovávaná domácí zelenina pěstovaná podle dávného indiánského způsobu, to je sen každého kuchaře.
Neodolala jsem a ještě před uskladněním jsem šla hned vařit polévku. Vím, dělala jsem ji nedávno, ale receptů na dýňovou polévku je tolik, že ji můžete vařit pokaždé jinak. Zemitá a opravdu podzimní chuť dýně společně se zázvorem a pomerančovou šťávu je pro chladný podzimní večer jako dělaná.
Možná ji nestihnete na dnešní večeři, ale jako inspirace pro tu příští snad poslouží.
Ingredience:
- 1 malá dýně hokaido ( vydlabaná)
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 1 malá mrkev
- zeleninový vývar
- 1 cm kousek zázvoru
- 50 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 1 lžička třtinového cukru
- muškátový oříšek
- olivový olej
Postup:
Na olivovém oleji zpěňte nadrobno nakrájenou šalotku, přihoďte nadrobno nakrájený česnek, na kostky nakrájenou dýni a mrkev. Chvíli společně restujte a zalijte horkým vývarem cca 1 cm nad zeleninu, přidejte také nastrouhaný zázvor. Vařte do změknutí a poté rozmixujte dohladka. Přilijte pomerančovou šťávu a dle chuti třtinový cukr, dochuťte solí a muškátovým oříškem.