Bramborová polévka trochu jinak. Tu klasickou děláme v mnoha podobách asi všichni.
Tohle je taková příjemná změna. S mým oblíbeným kadeřávkem, zjemněná smetanou.
Polívku jsem zahustila čirokovou moukou, jelikož je bezlepková, ale můžete použít jakoukoliv jinou. Stejně tak polívku můžete zahustit až na konci přidáním mouky do smetany.
Polívka je sytá, hustá, takže klidně může posloužit jako samostatný chod. Užijte si ji.
Ingredience:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 petržele
- kousek celeru
- 4 brambory
- 2 vrchovaté lžíce čirokové mouky
- 3 hrnky zeleninového vývaru
- 1 velký list kadeřávku
- 1/2 hrnku smetany
- bylinky ( oregano, tymián, bazalka, saturejka)
- himalájská sůl
- černý pepř
- olivový olej
Postup:
Na olivovém oleji zpěňte nakrájenou cibulku, přidejte nakrájenou petržel a celer, restujte cca 5 minut a přihoďte na jemno nakrájený česnek. Zhruba po 2 minutách zasypte zeleninu čirokovou moukou, promíchejte a zalejte vývarem. Dobře všechno zamíchejte, vsypte na kostičky nakrájené brambory, bylinky a nechte vařit.
Mezitím omyjte a na menší kousky nakrájejte kaředávek. Když je zelenina téměř měkká, zalejte ji smetanou, přiveďte k varu a přidejte kadeřávek. Nechte vařit ještě cca 3-5 minut.
Nakonec dochuťte solí a pepřem.