Tak už to zase všude kolem prská a smrká. Chce to se preventivně pořádně vypálit, a nejlepší a nejúčinnější přírodní antibiotikum je zaručeně česnek. Takže česnečka to jistí. Amálka si ji dala ještě jako přídavek po obědě ve školce. Prý dost pálí, řekla mezi usrkáváním a snědla 3 naběračky 😉
Ingredience:
- 3 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 6 velkých stroužků česneku
- 3 brambory
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvá majoránka
- sůl, pepř
- tortilly
Postup:
Začněte jíškou. V kastrolu rozehřejte olej a přidejte mouku, můžete v klidu použít třeba špaldovou, já ji neměla, tak jsem dala klasickou pšeničnou hladkou. Nechtě ji zpěnit a přidejte prolisované česneky. Společně je tak půl minutky osmažte a přilijte studený vývar. Dobře rozmíchejte a osolte. Pak přihoďte na kostičky pokrájené brambory a vařte do jejich změknutí. Polévku rozmixujte a přidejte nasekanou čerstvou majoránku, ta udělá s polévkou divy.
Na talíři okořeňte čerstvě mletým pepřem a podávejte s opečenou tortillou.