Květáková polévka

 Tedy nevím jak to máte vy, ale já jakmile se jen trochu uchladí, dostanu chuť na polévku. U nás polévky frčí, hlavně krémové a tahle je téměř taková a ani ji nemusíte mixovat. Paradoxně květák do ní nedávám ( z toho můžete udělat třeba placičky), jen ten vývar, ale jako po květáku i tak chutná. A hlavně nezapomenout vrchovatě posypat pažitkou, to je teprve něco.

 

Ingredience:

  • vývar z květáku
  • 1 brambora
  • sůl
  • kmín
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • mléko
  • 1 vejce
 
Postup:
Půlku květáku dejte vařit do osolené vody a přidejte kmín dle chuti. Až je květák měkký, vyndejte ho.
Do květákového vývaru přidejte nahrubo nastrouhanou bramboru a povařte. Zahustěte moukou rozmíchanou v troše mléka a dobře provařte. Přidejte vajíčko a pořádně promíchejte. Na konec polévku hojně posypejte pažitkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.