Konečně trochu sprchlo, tak doufejme, že zase porostou houby a tak v předstihu jeden recept na francouzské brambory s houbami. No francouzské brambory jak je všichni známe to úplně nejsou, ale jsou vynikající. A milovníci hub, tuhle dobrotu obzvlášť ocení.
Ingredience na malý pekáček:
- 6 brambor
- 3 dvojhrsti směsi hub
- špalík pórku
- 1/2 cukety
- 1 lžička sušeného česneku
- 4 vejce
- sůl, pepř, tymián
- rostlinný olej
Postup:
Brambory zbavte slupky, nakrájejte na plátky a dejte povařit cca na 6 minut do osolené vody.
Pórek nakrájejte na kolečka a dejte na rozpálenou pánev.
Očištěné houby pokrájejte na menší kousky a přidejte na pánev k pórku. Osolte, opepřete, přidejte tymián a duste 10-15 minut.
Cuketu nakrájejte na kolečka a vyložte jí vymazanou zapékací formu, osolte ji a posypte sušeným česnekem. Na cuketu naneste houbovou směs a na ní předvařené brambory. Zalijte rozšlehanými a osolenými vejci ( můžete je třeba zředit mlékem nebo smetanou) a dejte péct do trouby předehřáté na 200°C cca 25 minut nebo až se zbarví dozlatova.