Francouzské brambory s houbami

Konečně trochu sprchlo, tak doufejme, že zase porostou houby a tak v předstihu jeden recept na francouzské brambory s houbami. No francouzské brambory  jak je všichni známe to úplně nejsou, ale jsou vynikající. A milovníci hub, tuhle dobrotu obzvlášť ocení.

 

Ingredience na malý pekáček:

  • 6 brambor
  • 3 dvojhrsti směsi hub
  • špalík pórku
  • 1/2 cukety
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 4 vejce
  • sůl, pepř, tymián
  • rostlinný olej

 

Postup:

Brambory zbavte slupky, nakrájejte na plátky a dejte povařit cca na 6 minut do osolené vody.
Pórek nakrájejte na kolečka a dejte na rozpálenou pánev.
Očištěné houby pokrájejte na menší kousky a přidejte na pánev k pórku. Osolte, opepřete, přidejte tymián a duste 10-15 minut.
Cuketu nakrájejte na kolečka a vyložte jí vymazanou zapékací formu, osolte ji a posypte sušeným česnekem. Na cuketu naneste houbovou směs a na ní předvařené brambory. Zalijte rozšlehanými a osolenými vejci ( můžete je třeba zředit mlékem nebo smetanou) a dejte péct do trouby předehřáté na 200°C cca 25 minut nebo až se zbarví dozlatova.

 

P1560477-1

 

P1560479-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.