Kuřecí maso s kurkumou a kokosovým mlékem

 Tohle jídlo je tak skvělé! Většinou přidávám do masa k česneku ještě zázvor, chuť je intenzivnější, je to prostě úplný zázrak. Dnes jsem ho nedala, protože jsem ho neměla, ale chuť na tohle jídlo byla silnější. Určitě to s ním ale zkuste. A místo bulguru můžete podávat třeba těstoviny nebo arabský chléb.

 

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 4 velké žampiony
  • 2 stroužky česneku
  • 165 ml kokosového mléka
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • máslo, olivový olej
  • sůl, pepř

 

Postup:

Maso nakrájejte na menší kousky, smíchejte se solí, pepřem a utřeným česnekem. Takto připravené maso napíchejte na špejle.
Žampiony oloupejte ( někdo to nedělá, ale já je prostě vždycky loupu), nakrájejte na čtvrtinky a orestujte na másle do hněda, v jedné vrstvě, jinak pustí vodu a budou se dusit.
Maso orestujte ze všech stran na olivovém oleji dozlatova. Pak ho ze špejlí stáhněte a dodělejte, aby bylo i uprostřed. Hotové maso vyndejte z pánve nebo dejte ke straně a přidejte kurkumu. Nechte ji rozvonět a zalijte kokosovým mlékem. Promíchejte, pak i s masem, přidejte žampiony a nechte chvilku povařit. Podávejte posypané jarní cibulkou třeba s bulgurem.

 

P1570244-1

 

P1570252-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.