Tohle jídlo je tak skvělé! Většinou přidávám do masa k česneku ještě zázvor, chuť je intenzivnější, je to prostě úplný zázrak. Dnes jsem ho nedala, protože jsem ho neměla, ale chuť na tohle jídlo byla silnější. Určitě to s ním ale zkuste. A místo bulguru můžete podávat třeba těstoviny nebo arabský chléb.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- 4 velké žampiony
- 2 stroužky česneku
- 165 ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky kurkumy
- máslo, olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
Maso nakrájejte na menší kousky, smíchejte se solí, pepřem a utřeným česnekem. Takto připravené maso napíchejte na špejle.
Žampiony oloupejte ( někdo to nedělá, ale já je prostě vždycky loupu), nakrájejte na čtvrtinky a orestujte na másle do hněda, v jedné vrstvě, jinak pustí vodu a budou se dusit.
Maso orestujte ze všech stran na olivovém oleji dozlatova. Pak ho ze špejlí stáhněte a dodělejte, aby bylo i uprostřed. Hotové maso vyndejte z pánve nebo dejte ke straně a přidejte kurkumu. Nechte ji rozvonět a zalijte kokosovým mlékem. Promíchejte, pak i s masem, přidejte žampiony a nechte chvilku povařit. Podávejte posypané jarní cibulkou třeba s bulgurem.