Špaldové kernotto s vepřovým masem

Špaldové kernetto je podobné klasickým kroupám, ale je obroušené od tvrdé obalové vrstvy a je proto lépe stravitelné. Skvěle se hodí na přípravu slaných, ale i sladkých pokrmů. Můžete ho vyzkoušet trochu netradičně místo müsli s ovocem a ořechy.

 

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 150 g vepřového masa
  • 250 g špaldového kernotta
  • 3 malé stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 2 velká rajčata
  • lístky šalvěje
  • 50 g parmezánu
  • oříšek másla
  • sůl, pepř, olivový olej

 

Postup:

Špaldu nejprve propláchněte, dejte do hrnce se studenou vodou, přidejte kapkou oleje a uvařte. Po 30 minutách je hodně křupavé, po 50 minutách měkké. Nejlepší je po 40 minutách, když už je měkké, ale stále příjemně křupe.
Mezitím na dvou lžících olivového oleje zpěňte v hrnci na drobno nakrájenou cibulku. Asi po 5 minutách přidejte vepřové maso nakrájené také na drobné kostičky, osolte, opepřete a po dalších 5 minutách restování přilijte červené víno, které nechte odpařit. Pak přidejte nakrájená rajčata zbavená slupky. To snadno provedete tak, že rajčata naříznete do kříže na protější straně stopky a zalijete vroucí vodou, po pár minutách uvidíte, jak se slupka začíná odlupovat, rajčata vyndejte, slupku sloupnete a je hotovo.
Teď do této směsi můžete přidat špaldu, která se už vařila 30 minut. Zamíchejte a přilijte trochu vody nebo vývaru, přidejte lístky šalvěje a prolisovaný česnek ( bez středu). Teď už jen občas zamíchejte a čekejte až bude špalda správně křupavá. Nakonec vmíchejte nastrouhaný parmazán a oříšek másla, případně dochuťte.
A můžete podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.