Ta tapioka. Mám dojem, že jsem se do ní asi zbláznila. Je to skvělá lahůdka jako desert, svačina, snídaně, prostě taková příjemná a navíc ještě zdravá mlsárnička. Jestli ji ještě neznáte, chutí a vlastně i konzistencí trochu připomíná mléčnou rýži, ale jen trochu. Je to mnohem odlehčenější verze.
Doporučuju dělat rovnou z dvojité dávky, já jsem snědla jednu skleničku ještě než se stačila vychladit, i teplá je totiž skvělá !
Ano, používám stále ty velké perly, baví mě totiž ty velké kousky v puse. Namáčím je cca na 2 hodinky a rovnou do mléka ( dle chuti a nálady, plnotučné kravské, kokosové, mandlové), ve kterém se tapioka vaří.
Kdo neznáte kardamom, nejdřív dejte menší množství a vyzkoušejte jeho chuť. Klidně můžete přidat i trochu vanilky.
Na jahodovou „omáčku“ jsem použila jahody čerstvé, jen tak promixované a lehce oslazené a taky trochu citrónové kůry, protože já ji můžu skoro v každém desertu 😉
Ingredience:
- 60 g tapiokových perel
- 2,5 hrnku mléka
- 3 tobolky kardamomu ( semínka vyndejte a ve hmoždíři rozdrťte dojemna)
- 1 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
- 250 g jahod
Postup:
Tapiokové perly dejte do rendlíku, ve kterém je budete vařit. Zalejte je jedním hrnkem mléka a nechte cca 2 hodiny stát.
Pak přidejte cukr, namletý kardamom a špetku soli a vařte pomalu do měkka. Během té doby přilévejte zbývající mléko a často míchejte, aby se tapioka nelepila na dno. Tapioka postupně zprůhlední a změkne, tak poznáte, že je hotová.
Na omáčku dejte nakrájené jahody do mixéru, přidejte dle chuti cukr a několikrát pulsujte robotem, ale ne do úplné jahodové kaše, ale tak, aby tam zůstaly malé kousky jahod.
Pudink přesuňte do skleniček a dejte vychladit, navrch pak dejte jahody.