Těstoviny s omáčkou z medvědího česneku a vlašských ořechů

Z tohoto jídla doslova sálá jaro. Konečně mi v záhonku vyrostl medvědí česnek a jelikož doba jeho použitelnosti je hodně omezená, rychle jsem se pustila do vaření. Hotové je za pár minutek.

 

Ingredience:

  • velká hrst medvědího česneku, pokrájeného
  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 1 hrst petrželky ( příp. můžete přidat i hrst kopřiv)
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml sladké smetany
  • sůl, pepř, olivový olej
  • větší ořech másla
  • cca 300 g špaget
  • parmazán

 

Postup:

Nejprve dejte vařit špagety al dente.
Medvědí česnek, vlašské ořechy, petržel, sůl, pepř a kapku olivového oleje umixujte do hladka.
Přendejte do rendlíčku, přilijte smetanu, dobře promíchejte a přiveďte k varu, přidejte prolisovaný česnek, chvilku provařte, dochuťte a je hotovo.
Omáčku promíchejte s těstovinami, zakápněte rozpuštěným máslem a na talíři posypte hoblinami parmazánu.

 

P1550025-1

 

P1550031-1

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.