Z tohoto jídla doslova sálá jaro. Konečně mi v záhonku vyrostl medvědí česnek a jelikož doba jeho použitelnosti je hodně omezená, rychle jsem se pustila do vaření. Hotové je za pár minutek.
Ingredience:
- velká hrst medvědího česneku, pokrájeného
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 1 hrst petrželky ( příp. můžete přidat i hrst kopřiv)
- 1 stroužek česneku
- 250 ml sladké smetany
- sůl, pepř, olivový olej
- větší ořech másla
- cca 300 g špaget
- parmazán
Postup:
Nejprve dejte vařit špagety al dente.
Medvědí česnek, vlašské ořechy, petržel, sůl, pepř a kapku olivového oleje umixujte do hladka.
Přendejte do rendlíčku, přilijte smetanu, dobře promíchejte a přiveďte k varu, přidejte prolisovaný česnek, chvilku provařte, dochuťte a je hotovo.
Omáčku promíchejte s těstovinami, zakápněte rozpuštěným máslem a na talíři posypte hoblinami parmazánu.